839-tm846-ZS-DMap-NIK-versch-uitsn-1500-x-220--definitief.jpg
TNO stelt geologische fietsroute Utrechtse Heuvelrug en Kromme Rijngebied samen

TNO stelt geologische fietsroute Utrechtse Heuvelrug en Kromme Rijngebied samen

Fietsend leren over de ondergrond van Utrecht.

De Geologische Dienst Nederland (GDN), onderdeel van TNO, heeft de geologische fietsexcursie Utrechtse Heuvelrug en Kromme Rijngebied opgezet waarvan de gids vanaf 3 juli 2020 beschikbaar is via de VVV Kromme Rijnstreek. 

De route loopt langs verschillende geologisch interessante plekken over de Utrechtse Heuvelrug en door het Kromme Rijngebied. Al fietsend krijg je een indruk van de geologische ontwikkelingen die hebben bijgedragen aan het ontstaan van het landschap in deze omgeving. Hiermee wil de GDN, in het kader van ‘100 jaar geologie in kaart’, mensen op een laagdrempelige manier laten kennismaken met de Nederlandse ondergrond en zijn invloed op het huidige landschap.

Het geologische verhaal van Midden-Nederland.

De route verloopt via dertien geologische punten over de Utrechtse Heuvelrug en door het Kromme Rijngebied en is circa 42 km lang. De geologische ontwikkeling van Midden-Nederland wordt verteld aan de hand van de goed zichtbare landschappelijke variatie in het gebied. Naast een korte inleiding geologie en uitgebreide informatie bij elk punt biedt de gids een uitneembare kaart van de fietsroute. Hierop staat ook praktische informatie vermeld, zoals de fietsknooppunten, musea en een selectie van horeca onderweg.  Lees verder op de site van TNO