P4110747uitsn-levend-versch-1500-x-220.jpg

Mineraal van de maand: Puzzel

Sinds het begin van de serie “Mineral van de maand” zijn er inmiddels meer dan 20 mineralen besproken. Dat is maar “een druppel op een gloeiende plaat” als je je bedenkt dat er inmiddels meer dan 5000 mineralen bekend zijn. In deze rubriek streven we dan ook beslist geen volledigheid na.

Deze maal geen nieuwe beschrijving van een mineraal maar een kleine puzzel.

 

Er zijn 12 afbeeldingen van mineralen in twee blokken. In het eerste blok staan zes zijn genummerde mineralen. Het zijn afbeeldingen die in een van de artikelen uit de serie “Mineraal van de maand” zijn gebruikt. U zou deze artikelen op de site kunnen opzoeken.

In het tweede blok staan wederom zes mineralen afgebeeld maar nu voorzien van een letter. Deze foto’s zijn niet bij de artikelen serie geplaats, maar zijn wel de zelfde mineralen als uit het eerste blok.

Puzzelen: Bij ieder cijfer van een mineraal hoort een van de foto’s die met een letter zijn aangeduid. Dus u moet zes maal een cijfer-letter combinatie bij elkaar zoeken. Daarnaast is het ook de bedoeling dat u bij iedere cijfer-letter combinatie vermeld om welk mineraal het gaat.

U kunt de oplossing van de puzzel sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Onder de goede inzenders wordt een VVV-bon van €10,00 verloot. Bent u GEA-donateur dan verhogen we de waarde van de bon naar €15.00. De instuur termijn is inmiddels gesloten. De gelukkige winnaar is geworden: donateur Marjolein Heurman. Gefeliciteerd, de VVV bon wordt naar je toe gestuurd.

De oplossing van de puzzel staat onderaan de pagina vermeld.

BLOK 1
Afb. 1
Afb. 2
Afb. 3
Afb. 4
Afb. 5
Afb. 6
BLOK 2
Afb. A
Afb. B
Afb. C
Afb. D
Afb. E
Afb. F
Alle foto’s uit blok B zijn gemaakt door en afkomstig van het Mim Museum te Beirut.

Oplossing

1 zilver F;  2 gips E;  3 granaat (grossulaar) D;  4 apophyliet C;  5 aragoniet B;  6 helvien  A