P4110747uitsn-levend-versch-1500-x-220.jpg

Kring Fryslân

poitou4poitou2

De Kring Fryslân telt ca. 60 leden en organiseert jaarlijks bijeenkomsten en excursies in de periode september t/m april.
Er worden dan lezingen gehouden over geologische onderwerpen in de breedste zin van het woord over; fossielen, mineralen, zwerfstenen, zand en geologie algemeen.

zie ook www.geologiefriesland.nl

 

KRINGAVONDEN SEIZOEN 2020 - 2021

Ondanks de Corona beperkingen kunnen we toch een start maken met een boeiend programma van lezingen. Natuurlijk nemen we alle maatregelen serieus en houden we ons aan alle regels, adviezen en richtlijnen van het RIVM. We zijn er in geslaagd om voor het komende seizoen een ruime zaal te regelen, waar iedereen op 1,5 m van elkaar kan zitten.

De lezingen zullen worden gehouden in de kantine van het Stedelijk Gymnasium in Leeuwarden, Noorderweg 1 , 8911 ES

 

16 september 2020 Oentje de Haan Gotland, Zweeds eiland in de Oostzee
10 oktober 2020 Walter Langendoen Excursie Maasvlakte, eigen vervoer, lezing en zoeken met een gids, volg link voor info.
21 oktober 2020 Piet van Kalmthout Serifos
18 november 2020 Salomon Kroonenberg Waarom de hel naar zwavel stinkt.
16 december 2020 Hans van ’t Zelfde Radioactieve mineralen
20 januari 2021 Clariuns Nauta Ecuador en de Andes
21 april 2021 Herwig Pelckmans Mineralen van België
17 maart 2021 Pim Beukenkamp De Eifel en vulkanisme

 

Voordat u een lezing gaat bezoeken vragen we u om de regels ed goed door te lezen, zie de corona bijlage met coronaregels en op de dag zelf de gezondheidsverklaring in te vullen en 's avonds mee te nemen.excursie kring friesland naar de Poitou


We hopen dat we op deze manier toch voor een geslaagd seizoen kunnen zorgen,

Dit jaar vindt er geen verloting plaats en ook het Geologisch weekend kan helaas niet plaats vinden.

Met vriendelijke groet, namens het bestuur,     Anja Hofmeester, secretaris Geakring Fryslân.


Bestuursamenstelling vanaf 1 jan 2020:

Voorzitter:                  Harm Wieringa          Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
(vice) Voorzitter:         Hendrik Zijlstra          Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Penningmeester:        Laure Spriensma        Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Secretaris:                  Anja Hofmeester        Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Algemeen lid:             Wiepkje Haagen
     
Contact:
Secretariaat:                Anja Hofmeester        Jan Flintermanlaan 14, 9269 VW Veenwouden,  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Ledenadministratie:    Laure Spriensma         Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Website beheer:          Wietse Smit                Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Lidmaatschapsgeld ed overmaken aan onze penningmeester, via rekeningnummer Kring Fryslân. NL11 RABO 0363 0345 79

Lid worden van de stichting Geologische activiteiten en dus ook van GEA kring Friesland?  De landelijke contributie voor de stichting GEA is  € 35,00 en de kring Friesland contributie naar € 18,50 .   Totaal € 53,50,-  per jaar.