_MG_0207geplooide-lagen-uitsn-van-uitsn-bew-Nik-Dfine-1500-x-220--titel.jpg

Kring Amstelland

Voor actuele informatie zoals lezingen e.d., zie www.geologie.nu en kies voor GEA kring Amstelland

 

Welkom!

Wij zijn één van de 9 landelijke kringen van Stichting Geologische Aktiviteiten en heten GEA kring Amstelland. Onze 'thuisbasis' is Amsterdam / Amstelveen maar onze leden komen uit de omliggende gemeenten tot in een straal van ca. 40 km. De kring (ca. 35 leden) bestaat sinds 1983 en is daarmee een van de jongste kringen. GEA kring Amstelland bestaat uit een groep enthousiaste liefhebbers van geologie, mineralogie en paleontologie.

Voor actuele informatie: Kijk op onze nieuwe site, www.geologie.nu en kies voor Amstelland

Activiteiten


Kringavond

De kringavond is de uitgelezen kans om informatie uit te wisselen en kennis op te doen over algemene geologie, mineralen en fossielen. Op de kringavond wordt er meestal een gerenommeerd spreker uitgenodigd om iets te vertellen over een aspect van onze hobby. De onderwerpen zijn heel divers en worden door beeldmateriaal ondersteund.
De kringavonden worden in de regel op de 1e dinsdag van de maand gehouden in zaal 1 van het Ontmoetingscentrum "De Meent", Orion 3, 1188 AM Amstelveen Zuid. Aanvang om 20:00 uur. Gratis parkeren.

Excursies

groeve

Jaarlijks rondom Hemelvaartsdag hebben wij een meerdaagse excursie naar een gebied waar we zelf op zoek gaan naar mineralen en/of fossielen. Veel streken zijn door ons bezocht, zoals Sauerland, Eifel, Tsjechië, Spessart en Polen. Voor 2019 stond de Harz in Duitsland op het programma. Daarnaast wordt veelal in het najaar nog een korte (dag/weekend) excursie georganiseerd. Als voorbeelden: fossielen (haaientanden) zoeken in de omgeving van Cadzand en "op jacht" naar mooi calciet in België. 

Voor actuele informatie: Kijk op onze nieuwe site, www.geologie.nu en kies voor Amstelland

Werkgroepen                                                                                                                                                                                                     

Determin20190413_132620.jpgatiewerkgroep

De werkgroep Determineren wil iedereen graag uitnodigen om een kijkje te komen nemen op de locatie in Amstelveen:
Bankraskflora, Jeanne d’Arclaan 8, 1183 BA Amstelveen

Bijeenkomsten vinden in de regel plaats op de 3e woensdag van de maand van 19:45 tot ca. 22:00 uur, m.u.v. de vakantieperiode juni t/m augustus.

Inlichtingen bij de heer Zevenbergen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Voor actuele informatie: Kijk op onze nieuwe site, www.geologie.nu en kies voor Amstelland

Kosten

Ik wil graag lid worden en dan.....

U vraagt zich wellicht af, wat kost dat wel niet allemaal? Primair dient u donateur te zijn van de Stichting GEA. Daarmee kunt u lid worden van een kring, bijv. Amstelland waar u nu bent. U en uw gezinsleden kunnen dan gebruik maken van alle activiteiten die de kring organiseert.

De contributie (in 2022) voor donateurs van GEA bedraagt € 35,- en vervolgens € 20,- om kringlid van Amstelland te worden (dit is inclusief inwonende gezinsleden). U dient dit als één bedrag, t.w. € 55,- over te maken aan: penningmeester van kring amstelland van st gea, NL75INGB0005595182.

Voor een excursie zijn er additionele kosten voor de begeleiding/gids, kosten voor de uitgebreide excursiemap, evt. toegang tot een museum of groeve/mijn. Deze bijdrage is excursie afhankelijk. Uiteraard zijn de reis- en verblijfkosten voor eigen rekening.

Werkgroep determineren € 20,- p.p. per seizoen (september t/m mei).

Per lezing wordt van iedere bezoeker een bijdrage van € 1,50 gevraagd.

Voor actuele informatie en prijzen: Kijk op onze nieuwe site, www.geologie.nu en kies voor Amstelland

Contact

Heeft dit voorgaande uw nieuwsgierigheid gewekt en heeft u serieuze belangstelling, kom dan eens (vrijblijvend) naar een kringavond en proef de sfeer of neem voor informatie contact op met onze secretaris.

Mevrouw M. (Marjoleine) Brouwer
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Voor actuele informatie: Kijk op onze nieuwe site, www.geologie.nu en kies voor Amstelland