Terugblik op het Evenement

Bloemen voor Ruud en Herman

Ruud van der Brugge en Herman van Dennebroek organiseren al 25 jaar het Geologisch Evenement Amsterdam. Zij werden door Henk Boer in het zonnetje gezet en ontvingen een bos bloemen.
De beurs organisatie zelf had ter gelegenheid van de 50e keer, voor alle aanwezige medewerkers, gasten en standhouders een klein aandenken: een groen octaëder kristalmodel, geprint met een 3D printer.

Bij de opening werd door de project coördinator, Herman van Dennebroek de volgende toespraak gehouden:

"Goede morgen medewerkers, goede morgen standhouders. Hartelijk welkom allemaal. Een speciaal welkom aan de vele gasten die we vandaag in huis hebben. Medewerkers van de Mineral Foundation, Medewerkers van Fossiel.net, Dhr. En Mevr. van Steyn van Kring Zwarte Woud Mineralen. Herzlich wilkommen Jörg Thomas und Andree Roth. Welkom ook Paul Tambuyser en Herwig Pelcmans van Mineralogische Kring Antwerpen.
Vandaag, wordt voor de 50e keer het Geologisch Evenement Amsterdam georganiseerd.

Vijfentwintig jaar geleden zetten we de traditie van de GEA-beurs voort in een nieuw concept. Een beurs met een grote educatieve inhoud.
We begonnen in de Edenhal, daarna lange jaren in het Unversitair Sportcentrum en nu al weer vanaf 2010 in de Borchlandhal. In de afgelopen 25 jaar werden 50 tentoonstellingen gemaakt waar aan velen van u hun medewerking verleende.

Enkele hoogtepunten:
  • Edelsteen verzameling Koning Willem I.
  • Mammoet baby Dima aanwezig op tentoonstelling over uitgestorven zoogdieren.
  • Meteorieten tentoonstelling; met o.a. alle Nederlandse meteorieten.
  • Kwarts tentoonstelling waar alle kwarts variëteiten aanwezig waren en... een kwarts kristal van een meter hoog stond er te pronken.
  • Recentelijk was er de tentoonstelling MINERALEN UIT BEROEMDE VINDPLAATSEN IN INDIA.
Voor veel van deze tentoonstellingen konden we gebruik maken van wat in particuliere verzamelingen aanwezig is en zo het publiek tonen wat niet in de musea te zien is. Zonder u, medewerker en/of standhouder, zou er geen Geologisch Evenement zijn. Namens Stichting Gea danken wij allen die hebben bijgedragen aan het tot stand komen van het Evenement en ons in al die jaren hebben gesteund."


In totaal bezochten ongeveer 860 bezoekers (inclusief kinderen) het Evenement en konden genieten van de vele prachtige zelf gevonden kristalgroepen en fossielen. Daarnaast was er een kleinere tentoonstelling gewijd aan kristal morfologie (zie verder in de nieuwsbrief).

Kunstschilder Jorg ThomasKunstschilder, Jörg Thomas trok veel bekijks met zijn prachtige schilderijen waarop mineralen waren afgebeeld.

De medewerkers van Minerals Foundation, Fossiel.net en Mineralogische Kring Antwerpen (MKA) kregen veel bezoekers langs de stand. Er werd volop informatie verstrekt en een aantal mensen meldde zich als lid aan.


minerals foundation
fossiel net
MKA


Kinderen waren enthousiast aan het werk met stenenslijpen. Kristalmodellen maken kreeg belangstelling van jong en oud. Kortom, er was voor elk wat wils aanwezig.

kinderen slijpen
kristal modellen maken
standhouders


En dan waren er natuurlijk ook de standhouders. Een aantal standhouders horen tot een trouwe vaste kern. Ook zij stonden voor de 50e keer op het Geologisch Evenement Amsterdam. Bij de stands was weer van alles te zien en te koop. Menig bezoeker ging even uitpuffen in het verzamelaars café. Onder het genot van koffie of thee liet men elkaar de aankopen zien.

Een geslaagd Evenement! Volgende Evenement 29 maart 2015.

De eerste foto is gemaakt door Sandra van Dam, alle overige foto’s zijn gemaakt door Zwaantje van der Weijden. Een uitgebreide foto impressie komt binnenkort op de website.