Nieuwe rubriek op de GEA site


Al enkele jaren staat maandelijks op de site het: Mineraal-/Zand/Fossiel & Edelsteen van de maand. Er komt een nieuwe rubriek bij, Het college van de maand. Een of meerdere foto(s) van een bepaald geologisch fenomeen met een korte uitleg en/of verklaring. Over geologie valt zo veel te vertellen. We hebben drie geologie studentes gevonden die deze rubriek zullen verzorgen. Het GEA bestuur wenst de dames veel succes.

De studentes stellen zich hieronder zelf voor


Beste lezers,

Wij zijn Kiki en Vera, twee enthousiaste studentes Aardwetenschappen. Wij zullen vanaf nu elke maand samen met onze derde collega Maaike het 'College van de maand' voor jullie verzorgen.
vera

Ik ben Vera

Net als Kiki ben ik op dit moment tweedejaars student en aardwetenschapper in spé. Al van kinds af aan kan ik me ontzettend verwonderen over de wereld om ons heen; van de kleinste bloemetjes tot de grootste bergen. Geologie is voor mij dan ook de manier om de wondere wereld wat meer te leren begrijpen. Maar zelfs binnen de geologie zijn mijn interesses breed! Zo ben ik (bijna vanzelfsprekend) gek op mineralen en fossielen, maar ook de geochemie, -fysica en tektoniek vind ik erg interessant. In College van de Maand hoop ik jullie dan ook over veel verschillende onderwerpen te kunnen vertellen en wil ik graag mijn enthousiasme op jullie overbrengen!

Naast geologie houd ik mij in het dagelijks leven bezig met muziek maken, het lezen en schrijven van verhalen of gedichten en fotografie. Ook houd ik ervan om met mijn handen bezig te zijn, bijvoorbeeld in de vorm van schilderen, kleien en crafting. Als laatste hobby mag reizen natuurlijk niet ontbreken, want zoals veel van jullie geologen/verzamelaars wel zullen beseffen: "The outside world is our laboratory!"
kiki

Ik ben Kiki

Ik studeer Aardwetenschappen aan de VU en zit momenteel in mijn tweede jaar. Ik ben eigenlijk een beetje per toeval bij deze studie gekomen, n.l. door een voorlichtingsavond op mijn middelbare school. Tot nu toe heb ik er echt nog geen seconde spijt van gehad. Ik vind het geweldig om de kennis die ik nu aan het vergaren ben te delen en ik word altijd enthousiast als ik hierover uitleg kan geven aan anderen. Ik blijf me erover verwonderen hoe de aarde in elkaar zit en wat je allemaal kan afleiden van een stuk gesteente. Veldwerk tijdens de studie is hier een perfect voorbeeld van. Terwijl we ergens rondlopen en gesteente stukken bekijken, kom je zoveel meer te weten. Bovendien is het ook nog eens erg gezellig en ben je ondertussen lekker bezig. Elke dag komt er weer nieuwe informatie bij. Daarom vind ik het leuk dat ik telkens nieuwe informatie kan delen in deze nieuwe rubriek.

Naast mijn studie sport ik en speel ik een hoorn in een orkest wat ik erg gezellig en leuk vind. Ook doe ik een keer in de maand vrijwilligerswerk op een kinderboerderij waar door de weeks verstandelijk gehandicapten werken.
Ik ben Maaike
maaike

Op dit moment ben ik eerstejaars masterstudente Earth, life and climate op Universiteit Utrecht, maar net als Vera en Kiki heb ik de bachelor Aardwetenschappen aan de VU gedaan. Ik vind het geweldig om buiten rond te lopen en te kijken naar de wereld om me heen. Nog leuker is dat ik als aardwetenschapper eigenlijk niet meer normaal naar het landschap kan kijken, maar bij alles wat ik zie, ga ik nadenken over hoe het kan zijn ontstaan. Ik hoop dan ook dat ik jullie als lezers kan aansteken om net zo enthousiast en vragend naar de wereld om je heen te kijken. En met een beetje geluk kunnen wij tijdens het 'College van de Maand' antwoord geven op jullie eigen vragen over de wonderlijke geologische verschijnselen die je kan tegenkomen.

Naast de geologie vind ik het vooral leuk om met sport bezig te zijn, ben ik bijenhouder en val ik andere mensen lastig met mijn vragen. Want je leert een hoop nieuwe dingen als je je nieuwsgierigheid de loop laat gaan.