conglomeraat-UITSNEDE-bew-niv-versch-1500-x-220-titel.jpg

Forums

Contact met verzamelaars via een forum.

Je kunt als verzamelaar hulp krijgen of iets leren van andere verzamelaars. Iemand kan tips geven over het verzamelen, of over vindplaatsen. Soms kan een andere verzamelaar je helpen bij de determinatie van je vondsten.
Om met elkaar in contact te komen is een internet forum een goede mogelijkheid.

In het Nederlandse taalgebied zijn twee Nederlandstalige mineralen fora en één fossielen forum.
In het Engelse taalgebied zijn meerdere fora, zowel op gebied van de mineralen als op het gebied van fossielen. Ook over edelstenen zijn er in diverse talen fora te vinden.

Hieronder staat een kleine beschrijving van de Nederlandse mineralen en fossielen forums en ook twee Engelstalige fora.

              
minerals foundation
Minerals Foundation, waar het zelf zoeken naar mineralen begint.

De stichting Minerals Foundation ( MF ) heeft als doel het verzamelen, delen en ter beschikking stellen van informatie die gerelateerd is aan mineralogie. Op de site is een grote database met vindplaatsgegevens aanwezig. Het forum van MF biedt aan de gebruikers de mogelijkheid informatie te delen over vindplaatsen en vragen te stellen over alle zaken die met de hobby “mineralen verzamelen” te maken hebben.
Het forum van MF biedt aan de gebruikers de mogelijkheid informatie te delen over vindplaatsen en vragen te stellen over alle zaken die met de hobby “mineralen verzamelen” te maken hebben.
Aanmelden:
Ga naar www.mineralsforum.eu en klik op ‘registreren
 MKA logoW

e-min, het gratis forum voor de mineralenliefhebber

e-min is een initiatief van de Mineralogische Kring Antwerpen ( MKA ) maar iedereen (ook wie geen lid is van MKA) is welkom op dit forum. Meer dan 300 mineralenliefhebbers zijn op e-min actief.

Door je gratis in te schrijven op e-min ontvang je regelmatig e-mailberichten over mineralogie, over mineralen en het verzamelen ervan. Stuur je zelf een bericht naar e-min, dan zullen alle geabonneerden dat bericht ontvangen. De ontvangers van het bericht kunnen hun antwoord naar e-min terugsturen en op die manier kunnen er vragen beantwoord worden, gegevens uitgewisseld of boeiende gesprekken ontstaan. Het is een unieke gelegenheid om in contact te komen met (Nederlandstalige) mineralenverzamelaars in binnen- en buitenland.
Aanmelden:
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. e-min (uw e-mail adres zal daarvoor aan een google mailgroep toegevoegd worden).
Foosiel net paleo logo
 

Fossiel.net,  www.fossiel.net

Fossiel.net heeft tot doel een GRATIS kennis- en communicatieplatform te bieden en valt tegenwoordig onder de "Stichting Paleontica". Stichting Paleontica is een onafhankelijke en non-profit organisatie. De stichting heeft ten doel informatie over geologie en fossielen op te bouwen en beschikbaar maken voor het grote publiek; de mogelijkheid bieden om te discussiëren en netwerken op te bouwen rond paleontologie en verwante onderwerpen; en contacten tussen amateurs en academici te stimuleren en faciliteren.
De stichting tracht haar doel onder meer te verwezenlijken door middel van een website met informatie en web forum en de organisatie van paleontologische evenementen.
Aanmelden:
De aanmelding vind plaats via  Paleontica Community

 
Engelstalige forums:
mindat

Mindat. (www.mindat.org).  Gratis!
Mindat.org is wereldwijd een toonaangevende organisatie op het gebied van mineralen, vindplaatsen, afzettingen en mijnen.De missie van Mindat.org is om wereldwijd het begrip over mineralen te bevorderen.
De database bevat duizenden beschrijvingen van mineralen en vindplaatsen met o.a. foto’s.
Voor het forum gedeelte is registratie verplicht. Binnen het forum zijn in verschillende talen deel fora; o.a. ook in het Nederlands. Je kunt op Mindat zelfs je eigen catalogus van je collectie aanleggen.
Aanmelden:
Klik hier.

The Fossil Forum

The Fossil Forum, ( www.thefossilforum.com ).  Gratis!
Een uitgebreide site met o.a. een lijst van fossielen organisaties/clubs per werelddeel. Diverse topics over fossielen. Bevat een uitgebreide database voor determinatie doeleinden. en een galerij met meer dan 40.000 foto’s.
Aanmelden:
Klik hier.