conglomeraat-UITSNEDE-bew-niv-versch-1500-x-220-titel.jpg

FRANKRIJK, gezamenlijke lezingendag van GEA & NGV

15 april 2023, van 10 tot ± 16 uur. THEMADAG FRANKRIJK.

Gezamenlijke dag van GEA en NGV onder auspiciën van het Landelijk Geologisch Platform.

Een dag met een vijftal lezingen over de geologie en vindplaatsen van fossielen en mineralen.

Frankrijk. Een gastvrij land met een enorme geologische geschiedenis. Een land met een lange kustlijn en vele gebieden met restanten van oude mijnbouw.

lezingendag 1

Doel van deze themadag is o.a. de verzamelaars /geïnteresseerden /wetenschappers met elkaar in contact te brengen; er wordt een aantal lezingen verzorgd, zodat men zijn/haar kennis over de hobby kan vergroten; er kunnen verzamelingen getoond worden en er is een boekenmarkt aanwezig. Als u materiaal uit Frankrijk wilt meenemen wat u wilt weggeven of ruilen dan kunt u een tafel krijgen. Handel of verkopen is niet toegestaan. Alleen weggeven of ruilen.

Als tegemoetkoming in de kosten betalen leden NGV, leden van Gemma en donateurs van GEA een eigen bijdrage van € 5,- voor koffie/thee. Niet-leden en niet-donateurs betalen € 20,- (inclusief koffie/thee). Aan de ingang van de zaal te voldoen. Koffie en thee zijn in de pauzes beschikbaar.

Studenten die geologie / earthsciences / aardwetenschappen studeren betalen ook alleen 5 euro voor koffie /thee.

Aanmelden voor deze themadag Frankrijk is verplicht i.v.m. de beveiliging en de catering. Voor aanmelden  klik hier


Programma:
09.30 - 10.00 Registratie, koffie/thee. Elkaar ontmoeten en tijd voor de tafelpresentaties en geologische boekenmarkt.
10.15 - 11.00 Lezing 1. Geologie van Frankrijk ingezoomd op de Pyreneeën door Arie Speksnijder.
11.00 - 11.45 Lezing 2. Geologie van Frankrijk ingezoomd op de Auvergne door Jack Lanting.
11.45 - 12.25 Nico Taverne: Fossielen zoeken in Normandië; het fossiel rijke klif van Auberville, de geologie, de fossielen, en de biologie van enkele merkwaardige vondsten.
12.25 - 13.30 Lunchpauze (neem uw eigen boterham mee). Ontmoeting, tentoonstelling, boekenmarkt.
13.30 - 14.10 Lezing 3. Bart de Weerd: Geologie en mineralen van de Morvan.
14.10 - 15.00 Lezing 4. Sander van de Deure: geologie en fossielen van het Boulonnaise kustgebied van Wissant tot Sangatte .
15.00 - 15.15 Lezing 5. Clarinus Nauta: over welke internetsites zijn handig om te raadplegen als je fossielen of mineralen wilt gaan zoeken in Frankrijk.

Tafelpresentaties: Leden en donateurs die in hun verzameling materiaal uit Frankrijk hebben, worden hierbij gevraagd iets van hun materiaal ten toon te stellen. Graag aanmelden bij Clarinus Nauta. Aanmelden graag voor 30 maart 2023 (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. ) Deze leden / donateurs krijgen een reiskostenvergoeding van maximaal 50 euro aangeboden.

Boeken en tijdschriften vormen een belangrijke bron voor mensen die zich in hun hobby willen verdiepen. Daarom zijn boekhandelaren aanwezig met een zeer groot assortiment boeken en tijdschriften. Daarnaast is de Bibliotheek van de NGV toegankelijk waar alleen leden van de landelijke NGV gebruik van kunnen maken. Zij kunnen eventueel ook van tevoren literatuur bestellen die dan op deze dag in ontvangst kan worden genomen.

Locatie: De themadag wordt gehouden in het Victor J. Koningsbergergebouw van de Universiteit Utrecht, Budapestlaan 4b, Utrecht-Uithof.  Goed bereikbaar met eigen auto en openbaar vervoer.

Parkeergelegenheid: parkeerterrein Budapestlaan en verderop bij de hoek van Princetonlaan en Sorbonnelaan is ook een parkeerterrein. Parkeren op zaterdag is gratis.

Voor actuele reisinformatie OV gebruik de NS app.