• Stichting Geologische Aktiviteiten
  • Stichting Geologische Aktiviteiten
  • Stichting Geologische Aktiviteiten
  • Stichting Geologische Aktiviteiten
Previous Next

Deze website maakt gebruik van cookies.

Ik ga akkoord
De Harz. Gezamenlijke dag van GEA en NGV.

De Harz. Een Duits middelgebergte op 500 kilometer afstand. Een plek waar vooral mineralenliefhebbers op de oude halden nog steeds mooi materiaal kunnen vinden. Een gebied met een boeiende geologische geschiedenis.

Daarom organiseren de stichting Geologische Activiteiten samen met de Nederlandse Geologische Vereniging een dag over de Harz op zaterdag 6 april 2019. Het doel is o.a. de verzamelaars /geïnteresseerden met elkaar in contact brengen; er wordt een aantal lezingen verzorgd, zodat men zijn/haar kennis over de hobby kan vergroten; er kunnen verzamelingen getoond worden en er is een boekenmarkt aanwezig.

Alle leden NGV en donateurs GEA, studenten Aardwetenschappen, leden van de Paleobiologische kring; BVP leden en leden van de Jeugdbond voor Natuur en Milieustudie, hebben gratis toegang. Alle andere bezoekers betalen een bijdrage van € 5,- voor koffie/thee. Aan de ingang van de zaal te voldoen. Koffie en thee zijn in de pauzes beschikbaar.

Aanmelden voor de HARZ dag is verplicht i.v.m. de beveiliging en de catering. Voor aanmelden klik  hier.

Programma:

10.00 - 11.00 registratie, koffie/thee met een Duitse lekkernij! Elkaar ontmoeten en tijd voor de tafelpresentaties en boekenmarkt.
11.00 - 11.45 lezing 1 Het ontstaan van de Harz door Bart Vermeulen Hogeschool van Utrecht
11.45 - 12.30 lezing 2 Ertsen en mineralen in de Harz door Koos Tap
12.30 - 14.00 lunchtijd. Bezoek aan boekentafels; bekijken van mineralen en fossielen uit de Harz van NGV leden en GEA donateurs; er is een tafel met kenners die meegebracht materiaal kunnen determineren.
14.00 - 14.45 lezing 3. Minidinosaurussen en ander klein grut uit de Harz door Sjoerd Wendelaar.
14.45 - 15.30 lezing 4 Minerals Foundation over vindplaatsen / amateurs die vindplaatsen laten zien.
15.30 einde en napraten.

Tafelpresentaties

Uitnodiging: leden (en niet-leden) die in hun verzameling materiaal uit de Harz hebben worden hierbij gevraagd iets van hun materiaal te laten zien. Graag aanmelden bij Clarinus Nauta (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) of bij Hans Sanders (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)

Boeken en Tijdschriften vormen een belangrijke bron voor mensen die zich in hun hobby willen verdiepen. Daarom zijn boekhandelaren aanwezig met een zeer groot assortiment boeken en tijdschriften. Daarnaast is de Bibliotheek van de NGV toegankelijk waar alleen leden van de landelijke NGV gebruik van kunnen maken. Zij kunnen eventueel ook van te voren literatuur bestellen die dan op deze dag in ontvangst kan worden genomen.

Locatie

De themadag wordt gehouden in het Koningsbergergebouw van de Universiteit Utrecht, Budapestlaan 4b, Utrecht-Uithof. Goed bereikbaar met eigen auto en openbaar vervoer. Parkeergelegenheid: parkeerterrein Budapestlaan en verderop bij de hoek van Princetonlaan en Sorbonnelaan is ook een parkeerterrein.

Aanmelden voor de contactdag GEA / NGV is verplicht i.v.m. de beveiliging en de catering. Voor aanmelden klik  hier.

Agenda

Voor een overzicht van de geplande geologische activiteiten (voorheen GEA Kalender), zie geologie.nu